Offertes vergelijken

Offertes vergelijken

1 juni 2021

Offertes vergelijken

De duurzaamheidssector is heet! En dat betekent dat veel aanbod is. Maar hoe vind je nou tussen al die aanbieders de beste partij voor jouw eisen? We merken dat veel klanten het lastig vinden om verschillende offertes te vergelijken. Het lijkt immers allemaal op elkaar! Om offertes goed te kunnen vergelijken moet je op een aantal dingen letten.

 

Eisen van de verzekeraar.

Met name in de zakelijke sector zijn de eisen van de verzekeraars van doorslaggevend belang. Maar ook voor de particuliere sector wordt dit steeds bepalender. De meeste verzekeraars eisen dat de installatie wordt verzorgd door een erkend bedrijf. In eerste instantie zul je weinig verschil merken tussen door erkende bedrijven geïnstalleerde panelen en panelen die geïnstalleerd zijn door een niet-erkend bedrijf. Echter kan het problemen opleveren wanneer er schade ontstaat of wanneer je overstapt naar een andere verzekeraar als de panelen zijn geïnstalleerd door een niet-erkend bedrijf. Als je twijfelt over wat de exacte eisen van jouw verzekeraar zijn, raden we aan om contact met de desbetreffende verzekeraar op te nemen. 

 

Producten vergelijken

Let per offerte goed op de materialen die worden gebruikt. Want appels met peren vergelijken, dat heeft geen zin hebben wij vroeger geleerd. Let met name op de onderstaande punten:

  • Merk/type zonnepaneel
  • Vermogen (vergelijk op vermogen, niet op het aantal panelen)
  • Systeem (omvormer: string, parallel of micro en van welk merk)
  • Montagesystemen
  • Garanties

 

Aanbieders vergelijken

Zoals gezegd, in de huidige markt stikt het van de aanbieders. Veel aanbieders zien kansen in de duurzaamheidssector, en dan met name het installeren van zonnepanelen. Echter is er een groot verschil tussen het simpel plaatsen van een paar panelen en professioneel advies geven over het juiste systeem met bijvoorbeeld opslag in de toekomst. 

Voor garanties is het belangrijk om in zee te gaan met een erkende en gespecialiseerde installateur. De garantie mogelijkheden vanuit de fabrikant zijn vaak beperkt zodat er veel van de verantwoordelijkheid bij de installateur komt te liggen. Als gespecialiseerde installateur zijn de lijnen met de fabrikant vaak kort, wat ervoor zorgt dat service en vervanging snel geregeld kan worden.  

Al met al is het dus niet eenvoudig om verschillende offertes te vergelijken, maar met bovenstaande handvatten hopen we dat het iets overzichtelijker te maken.

 

Laat de zon maar schijnen!

 

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen