Laadpaal plaatsen

Laadpaal plaatsen

Elektrisch rijden is de toekomst. Maar hoe meer elektrische auto’s er komen, hoe meer laadpunten er nodig zijn. En wist je dat thuis of op het werk laden vaak goedkoper is dan bij een publiek laadpunt? Dit moet je weten over het plaatsen van een laadpaal thuis of op het werk!

Laden bij een laadpunt vs. thuis of op werk

Een elektrische auto moet je vaker opladen dan je een benzineauto moet tanken. Handig om te weten waar laadpunten zijn dus. En al helemaal fijn als ze een beetje in de buurt zijn. Je kunt laden bij een publiek laadpunt, maar thuis of op het werk laden is vaak handiger én voordeliger. 

Thuis laden

De voordelen van thuis laden

  • Goedkoper

Met een laadpaal aan huis betaal je je gewone stroomtarief voor de stroom die de laadpaal gebruikt. Vooral als je zonnepanelen hebt, is dat vaak goedkoper dan bij een publieke laadpaal. Daar betaal je al snel 2 keer zo veel. 

  • Dichtbij

Je hoeft je route niet aan te passen om bij een laadpunt uit te komen. En je hoeft niet naar huis te lopen vanaf het laadpunt of in de auto te wachten tot-ie vol is. Met een laadpunt thuis laadt je auto terwijl jij op de bank zit. 

  • Altijd plek

Kom je met je laatste procentjes bij de laadpaal in de straat, is die bezet… en dan? Met een laadpaal aan huis weet je altijd zeker dat er plek is om te laden.

Wat kost een laadpaal thuis?

Thuis laden is vaak goedkoper dan laden op een publieke laadplek. Daar staat tegenover dat het laadpunt wel bij je thuis geïnstalleerd moet worden. Omdat het laadpunt van Alfen vaak op de muur komt – het is een zogenaamde wallbox – bespaar je al op graafkosten. Die moet je bij een paal natuurlijk wel betalen. Verder betaal je alleen de wallbox zelf, de installatiekosten en de energiekosten. Benieuwd wat het voor jou gaat kosten? We rekenen het graag voor je uit.

Hoe werkt een laadpaal precies?

De oplader van je elektrische auto zit in de auto zelf. De laadpaal is eigenlijk alleen maar het stopcontact dat de stroom levert.

Hoe snel is je auto vol?

Hoe snel je auto laadt, hangt af van 3 dingen: het vermogen van de laadpaal, het vermogen van je auto en hoe je huis aangesloten is op het stroomnet. 

1. Het vermogen van de laadpaal

De meeste openbare laadpunten hebben een vermogen tussen de 3,7 en 11 kW. Maar de Alfen laadpaal kan ook 22 kW leveren. Laden met minder vermogen is beter voor de levensduur van je accu. Maar heb je haast, dan is het fijn dat je ook met meer vermogen kunt laden. Je auto is dan binnen no-time weer helemaal vol. 

2. Het vermogen van je auto

Niet elke auto laadt even snel. Ook al heb je een laadpaal die veel vermogen kan leveren, als je auto het niet aan kan, gaat het alsnog niet snel. 

3. Hoe je huis aangesloten is op het stroomnet

Je huis is aangesloten op het stroomnet met een 1-fase- of een 3-fasenaansluiting. Met een 3-fasenaansluiting kun je sneller laden. Als je momenteel een 1-faseaansluiting hebt, dan kun je ‘m laten verzwaren tot 3-fasen.

De laadpaal die wij bij je thuis plaatsen

Wil je graag een laadpaal thuis? Dan raden wij de Alfen S-line aan. Dit zijn ook de laadpalen die wij plaatsen. De voordelen van een Alfen-laadpaal zijn:

  • Kleiner dan een A4’tje
  • 2 verschillende kleuren (wit en zwart)
  • 3.7 tot 22 kW laden (1- en 3-fasen)
  • 2 jaar garantie
  • Past op elke auto
  • Ingebouwde loadbalancing, zodat je thuisinstallatie niet overbelast raakt

Op het werk laden

Er zijn steeds meer elektrische auto’s op de weg. Logisch dus dat je medewerkers en gasten op kantoor ook steeds vaker in een elektrische auto komen. Met een laadpaal op het werk kom je ze tegemoet en kunnen ze lekker laden terwijl ze aan het werk zijn of in een bespreking zitten. 

DE VOORDELEN VAN OP HET WERK LADEN

  • Je voldoet ermee aan de nieuwste regelgeving
  • Bezoekers kunnen de laadpaal gebruiken als ze langskomen
  • Medewerkers kunnen goedkoper laden dan bij een publieke laadplek

De regelgeving voor laadpunten op het werk

Sinds 2020 zijn er regels voor het aantal laadpunten dat je minimaal moet hebben bij nieuwe kantoren. Als je 10 parkeerplekken hebt bij je kantoor, moet je minstens 1 laadpaal hebben. In de toekomst moet dat 1 laadpaal per 5 parkeervakken worden. Daarom is het bij nieuwe of gerenoveerde kantoren verplicht om daar alvast klaar voor te zijn. Je moet het leidingwerk dus alvast aanleggen voor laadpalen bij 1 op de 5 parkeervakken.

DE LAADPALEN DIE WIJ BIJ JE OP KANTOOR PLAATSEN

Voor zakelijke oplaadpunten gebruiken wij de palen van Alfen Pro-line. Deze palen kun je in een enkele én een dubbele uitvoering krijgen. Verder ben je met een Alfen-laadpunt zeker van:

  • Laden met een hoog vermogen
  • Dynamisch laden met meerdere laders op 1 parkeerplaats
  • Europese degelijkheid
  • Goede ondersteuning bij problemen (24/7)
  • Zakelijke verrekening

Is het interessant voor mij?

We zullen steeds meer laadpunten nodig hebben. Of je nu thuis een laadpaal wil of ze nodig hebt op je kantoor: wij hebben altijd een passende oplossing. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Neem dan contact met ons op. 

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen