Hoge energieprijzen en steeds meer aanvragen: hoe gaan we daarmee om?

Hoge energieprijzen en steeds meer aanvragen: hoe gaan we daarmee om?

23 augustus 2022

Hoge energieprijzen en steeds meer aanvragen: hoe gaan we daarmee om?

Energieprijzen worden hoger en hoger. Een gezin dat vorig jaar €2000 kwijt was aan energie, betaalt nu meer dan €6000. En dat wordt alleen nog maar erger (Hart van Nederland). 

De hoogste vraag naar zonnepanelen ooit

Zonnepanelen zijn dé manier om op een duurzame manier je energiekosten te verlagen. Maar helaas: deze manier is iets te populair. Omdat er momenteel veel vraag is naar zonnepanelen, kunnen wij nog steeds niet alle aanvragen aannemen. Hoe is het allemaal zover gekomen? En hoe gaan wij ermee om? Dat leggen we je uit!

Nederlandse stroom en gas

In Nederland wekken we de meeste stroom op in gascentrales. Daar is dus gas voor nodig. De prijs van stroom is dus eigenlijk altijd afhankelijk van de prijs van gas. En laat dat nou juist het probleem zijn: gas. 

Waarom de prijzen zo hoog zijn

De redelijk koude winter van 2021, de grote gasvraag van China, de situatie in Oekraïne en minder gas uit de Groningse bodem: het draagt allemaal bij aan hoge prijzen voor gas. En dus stijgen ook de energieprijzen. 

Een logische stap

Omdat veel mensen het elke maand in hun portemonnee voelen, gaan ze op zoek naar een alternatief voor stroom uit gas. Dan komen ze uit bij zonnepanelen. Hoe mooi is het als je zelf stroom kunt opwekken, ook nog eens duurzaam. De gouden oplossing als je het ons vraagt! Maar omdat steeds meer mensen dat willen, komen we in de problemen. 

Materiaal- en chiptekort

We hebben bijvoorbeeld niet genoeg materiaal. Chips zijn moeilijk te krijgen. En zonder chips kunnen onze leveranciers geen omvormers maken. Die omvormers hebben wij nodig om zonnepanelen bij jou te installeren. Je snapt het al: hoe langer onze leveranciers moeten wachten op de chips, hoe langer wij moeten wachten op materiaal. En hoe langer het duurt totdat jouw zonnepanelen op ‘t dak liggen.

Daarbovenop nog een personeelstekort

Hebben we het materiaal? Dan staan we voor het volgende obstakel. We hebben niet genoeg personeel om de zonnepanelen te leggen. Iedereen in ons team doet z’n stinkende best, maar helaas hebben wij ook last van personeelstekort. 

Hoe gaat het nu verder?

Wanneer het weer ‘normaal’ wordt, weten we niet. Of het überhaupt weer wordt zoals het eerst was? Geen idee. De oplossing hebben we ook niet. We hopen in ieder geval dat we langzaamaan de aanvragen die er nu liggen kunnen wegwerken. 

Heeft het zin om een aanvraag te doen?

Wil je ook graag zonnepanelen? Doe dan zeker een aanvraag bij ons. Afhankelijk van je project kunnen we een inschatting maken van of het lukt, en op welke termijn. 

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Onze vacatures wachten op je!

 

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen