Kosten & opbrengsten zonnepanelen

Kosten & opbrengsten zonnepanelen

Zonnepanelen zijn goed voor het milieu én uiteindelijk uw portemonnee. Maar wat kost het nu precies om zonnepanelen te laten installeren? En belangrijker nog: hoe snel heeft u deze investering terugverdiend?

Kosten & opbrengsten zonnepanelen

Terugverdientijd zonnepanelen: 5 jaar

Zoals u leest zijn zonnepanelen goed voor het milieu én uiteindelijk voor uw portemonnee. De aanschaf is natuurlijk een flinke investering, dus wij kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar hoe snel u dit heeft terugverdiend. Een gemiddeld systeem bespaart al snel €900,- per jaar op uw energiekosten. U verdient deze investering in ongeveer 5 jaar terug. Dit betekent niet dat u nog minstens 5 jaar in uw woning dient te blijven wonen, want uw huis is al wel in waarde gestegen met de zonnepanelen.

Uw huis wordt meer waard

Naast dat u bijdraagt aan een beter milieu, stijgt uw huis in waarde. Veel mensen kopen namelijk liever een huis met dan zonder zonnepanelen. Laat u zonnepanelen installeren? Dan wordt uw huis hierdoor ongeveer 2,5% meer waard. Bij de meeste banken is het zelfs al mogelijk om 6% van de koopsom extra te lenen voor duurzame maatregelen zoals zonnepanelen. Daarnaast kan uw huis hierdoor een beter energielabel krijgen. Met de installatie van zonnepanelen bespaart u niet alleen geld op de energierekening, u voegt ook meer waarde toe aan uw woning.

Zonnepanelen kopen? Roose en Roose!

Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij voorzien u graag van een passend advies.

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen