• darkblurbg
    Duurzame energie voor iedereen mogelijk.
    Dát is waar Roose & Roose voor staat.

Als onderneming kunt u voor de installatie van zonnepanelen mogelijk gebruik maken van verschillende regelingen of subsidies. 

 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De fiscale aftrek bij deze regeling is 54,5% en kan voor BV’s ongeveer 13,5% van de investering aan vennootschapsbelasting besparen. Een maatschap, VOF of eenmanszak kan zelfs uitkomen op 30%. Om in aanmerking te komen moet de minimale capaciteit 25kW zijn (ongeveer 85 zonnepanelen). Het maximale bedrag voor aftrek is € 750,- per kW piekvermogen.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Zonnepanelen zijn een investering in bedrijfsmiddelen en komen in aanmerking voor een investeringsaftrek. Een BV kan een besparing van ongeveer 6% realiseren. Voor een maatschap, VOF of eenmanszaak kan de besparing al gauw oplopen tot 12%.

 

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Bedrijven en organisaties die willen investeren in grote energieprojecten komen wellicht in aanmerking voor de SDE+. Deze subsidie wordt verstrekt op basis van de hoeveelheid opgewekte hernieuwbare energie en vergoedt het verschil tussen de kosten van ‘groene’ en ‘grijze’ stroom. Alleen installaties met een opbrengst van 15.000Wp (60 zonnepanelen of meer) komen in aanmerking.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Benieuwd wat zonnepanelen in uw geval kosten, wat het u oplevert en of u in aanmerking komt voor een aantrekkelijke regeling? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op voor informatie en advies.

contact