Fiscaal voordeel en subsidie zonnepanelen

Fiscaal voordeel en subsidie zonnepanelen

Fiscaal voordeel en subsidie

Als onderneming kunt u mogelijk gebruik maken van verschillende regelingen of subsidies voor de installatie van zonnepanelen. 

Energie-investeringsaftrek (EIA)

De fiscale aftrek bij deze regeling is 45% en kan voor BV’s ongeveer 12% van de investering aan vennootschapsbelasting besparen. Een maatschap, VOF of eenmanszaak kan zelfs uitkomen op 25% netto-voordeel. Om in aanmerking te komen moet de minimale capaciteit 15kW zijn (ongeveer 45 zonnepanelen). Het maximale bedrag voor aftrek is €750,- per kW piekvermogen.

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Zonnepanelen zijn een investering in bedrijfsmiddelen en komen in aanmerking voor een investeringsaftrek. Een BV kan een besparing van ongeveer 6% realiseren. Voor een maatschap, VOF of eenmanszaak kan de besparing al gauw oplopen tot 12%.

Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++)

Bedrijven en organisaties die willen investeren in grote energieprojecten komen wellicht in aanmerking voor de SDE++. Tijdens een geheel vrijblijvend bezoek bespreken we allereerst de wensen en bekijken we of er voldaan kan worden aan de eisen voor een SDE++ subsidie. Deze subsidie wordt verstrekt op basis van de hoeveelheid opgewekte hernieuwbare energie en vergoedt het verschil tussen de kosten van ‘groene’ en ‘grijze’ stroom. Alleen installaties met een opbrengst van 15.000Wp (45 zonnepanelen of meer) komen in aanmerking.

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kunnen woningeigenaren subsidie aanvragen voor een zonneboiler, een warmtepomp, isolatiemaatregelen en aansluiting op een warmtenet. Zakelijk gebruikers komen in aanmerking voor subsidie voor een zonneboiler, een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet en voor kleinschalige windturbines en zonnepanelen.

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen