Warmtepomp

Warmtepomp

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, of de grond. Eigenlijk werkt het als een omgekeerde koelkast. In plaats van dat hij warmte afvoert, haalt een warmtepomp juist warmte van buiten naar binnen. 

Warmtepomp kopen & laten plaatsen

Warmtepompen stijgen enorm in populariteit als alternatief voor de cv-ketel. Dat is natuurlijk ook niet voor niets. Het is een duurzame oplossing, goed voor het milieu en ook nog eens goed voor je portemonnee. Ben jij van plan om een warmtepomp aan te schaffen of wil je graag meer weten over het product? Bij Roose & Roose kun je zowel terecht voor het kopen van een warmtepomp, laten plaatsen of voor advies.

 

Voordelen warmtepomp

  • Energiebesparing: dit is één van de voornaamste reden om een warmtepomp aan te schaffen. De warmtepomp gebruik de warmte van de buitenlucht en met behulp van een op stroom aangedreven compressor wordt uw woning of het tapwater verwarmd. De kosten van stroom zijn vele malen lager dan gas.
  • Gasloos: de warmtepomp neemt uw volledige of een gedeelte van uw gasverbruik weg, u bent dus niet meer overgeleverd aan stijgende gasprijzen en verhoogt hiermee uw onafhankelijkheid. De stroom die warmtepomp nodig heeft kunt u namelijk wel zelf (deels) opwekken.
  • Energielabel: de warmtepomp zorgt ervoor dat u een beter energielabel krijgt, dat is gunstig voor de waarde van uw woning
  • Subsidie: omdat de warmtepomp een duurzame investering is krijgt u ISDE subsidie bij de aanschaf van de pomp. De hoogte van de subsidie hangt af van het type.

Welke type warmtepomp past bij mij?

Bij warmtepompen maken we onderscheid tussen hybride en all-eletric

De hybride warmtepomp: is met name bedoeld om uw huidige gas ketel te helpen. Doordat de hybride warmtepomp een groot gedeelte van het werk overneemt bespaart u tot wel 60% op uw gasverbruik. Het voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze in bijna alle woningen en situaties toepasbaar is. Ook in oudere woningen die geen vloerverwarming hebben en niet goed zijn geïsoleerd. De plaatsing van een hybride warmtepomp is een kleinere ingreep en daarmee dus financieel haalbaarder voor meer mensen.

All-Electric warmtepomp: deze pomp neemt de volledige verwarming op zich, dus het verwarmen van de woning maar ook het tapwater. Dit maakt dat de pomp simpelweg veel groter en sterker moet zijn. Bij een All-electric warmtepomp is het belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is en dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de installatie. Omdat de een all-electric warmtepomp groter en complexer is, is de investering ook een stuk groter.

Wat kost een warmtepomp?

Op de vraag wat kost een warmtepomp hebben we helaas geen direct antwoord. Elke situatie is natuurlijk maatwerk, maar we kunnen wel richtprijzen geven. 

Voor een hybride systeem is de investering vaak tussen de € 6.000 à 8.000. Afhankelijk van het type pomp, heeft u recht op een subsidie tussen de € 2.000 à 3.000. Uw netto investering voor een hybride systeem zit dus gemiddeld op € 4.000 inclusief btw.

Voor een all-eletric systeem is de investering vaak tussen de € 10.000 à 20.000. Afhankelijk van het type pomp, heeft u recht op een subsidie tussen de € 750 à 5.000.

Subsidies en financieringen

De meeste warmtepompen komen in aanmerking voor ISDE-subsidie. Dit is een subsidie die na plaatsing aangevraagd kan worden bij RVO. 

Verder zijn er verschillende financieringsmogelijkheden:

  • Warmtefonds biedt een “energiebespaarlening” waarbij u in sommige gevallen zelfs 0% rente betaald. 
  • Duurzaamheidslening via SVN met 1,6% rente voor 15 jaar vast 
  • Het verhogen van je huidige of nieuwe hypotheek: Bij het afsluiten van je hypotheek mag je extra lenen voor energiebesparende maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je woning, met een maximum van € 9.000 euro.

Warmtepompen van topkwaliteit

Bij Roose & Roose werken wij met warmtepompen van 3 verschillende merken die zichzelf bewezen hebben als betrouwbaar, effectief en van hoge kwaliteit:

  • Atlantic
  • Intergas
  • Wolf

Is een warmtepomp interessant voor mij?

We zullen steeds minder afhankelijk moeten worden van aardgas en meer grip krijgen op onze energierekening, de warmtepomp is hierin een belangrijke schakel.

Benieuwd als een warmtepomp voor u interessant is? Neem dan contact met ons op.

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen