Zonnepanelen: hoe werkt het?

Zonnepanelen: hoe werkt het?

ZONNEPANELEN: HOE WERKT HET?

Weet u al precies wat voor zonnepanelen u wilt, of bent u nog in de oriënterende fase? Wij voorzien u in beide gevallen van een eerlijk advies over typen zonnepanelen en omvormers, de capaciteit, netwerkleveranciers, financiële voordelen, installatie en onderhoud van de zonnepanelen. Daarnaast kijken we met u naar de mogelijkheden voor een eventuele subsidie voor de zonnepanelen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Installatie zonnepanelen

Nadat we samen met u hebben uitgezocht hoeveel en welk type zonnepanelen op uw dak gelegd worden, spreken we een datum af waarop we langskomen. Meestal wordt alles binnen één dag geïnstalleerd en werkend opgeleverd. Uiteraard laten we uw huis netjes achter, krijgt u duidelijke uitleg en wekt u meteen stroom op!

Saldering

Het is mogelijk dat u in de zomer meer stroom opwekt dan dat u verbruikt. Gelukkig wordt deze energie niet ‘weggegooid’, maar teruggeleverd aan uw energiemaatschappij. Andersom verbruikt u in de winter waarschijnlijk meer energie dan dat u opwekt. Deze energie koopt u van uw energieleverancier en onderaan de streep wordt het verschil berekend. Deze aftreksom heet ‘salderen’. Houdt u energie over? Dan ontvangt u een vergoeding van uw energieleverancier.

Op termijn zal de salderingsregeling worden afgebouwd. De installatie van uw panelen wordt zo ontworpen dat de saldering minimaal is, maar om toch maximaal rendement uit uw zonnepanelen te halen, is een thuisaccu in de toekomst zeer interessant. U kunt dan uw eigen zonne-energie opslaan voor later gebruik en op deze manier bent u dus minder afhankelijk van het elektriciteitsnet.

Offerte zonnepanelen
Wilt u meer weten over zonnepanelen op uw dak? Neemt contact met ons op voor een offerte of plan een vrijblijvend adviesgesprek. Klantgericht, kwaliteit en service, dat is waar Roose en Roose voor staat.

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen