Chinese zonnepanelen

Chinese zonnepanelen

8 december 2021

Chinese zonnepanelen

Iedereen heeft wel eens producten gekocht waarop staat ‘made in China’. Deze term heeft over het algemeen niet per se een hele goede reputatie. Slechte kwaliteit en kinderarbeid zijn veelgehoorde verwijten. In een aantal gevallen zal dit misschien wel kloppen, maar bij zonnepanelen zeker niet! Want ja, onze zonnepanelen komen uit China. Wij leggen je uit waarom dat een bewuste keuze is.

 

Waarom kiezen wij voor Chinese zonnepanelen?
Wij hebben onze keuze gebaseerd op kennis, ervaring en kwaliteit. China is dé grote voorloper op het gebied van zonnepanelen. Ze investeren enorm veel geld in research & development en hebben door hun jarenlange ervaring een enorme voorsprong op de rest van de wereld. Constant wordt er in deze mega-fabrieken doorontwikkeld en geïnnoveerd. Wij kijken niet naar waar het geografisch gemaakt wordt, maar naar de kwaliteit van het product.

 China is veruit de grootste fabrikant van de cellen die gebruikt worden in zonnepanelen. De Chinese halffabrikaten, zoals cellen, worden overal ter wereld gebruikt door fabrikanten uit andere landen. Vergelijk het met bijvoorbeeld Volkswagen. Kwalitatief oerdegelijke Duitse auto’s. Maar ook in dit geval komen veel onderdelen uit China. 

 Ja, in China liggen de productiekosten daarnaast ook een stuk lager. Maar dat valt wat ons betreft in de categorie ‘mooi meegenomen’. Fabrieks- en loonkosten liggen in landen als China nou eenmaal (veel) lager dan in Westerse landen. Wel willen we nog even benadrukken dat er bij de fabrikanten waarmee wij werken absoluut géén sprake is van kinder- en/of dwangarbeid. 

 

 Onze fabrikanten

Wij maken onder anderen gebruik van de volgende Chinese* merken:

  • Jinko Solar

Jinko Solar één van de grootste fabrikanten van Tier 1 zonnepanelen ter wereld. Ze bestaan al 17 jaar en sinds 4 jaar zijn ze de wereldleider in de zonnepanelen-industrie. 

  • LONGi Solar

LONGi heeft meer dan 275 patenten op het gebied van zonnetechnologie en is specialist in monokristallijn-zonnepanelen. 

  • JA Solar

Ook JA Solar is product van Tier 1 zonnepanelen. Zij staan al drie jaar op rij in de Chinese Fortune 500. 

  • Canadian Solar

De naam zegt natuurlijk al dat deze leverancier niet in China gevestigd is. Het hoofdkantoor staat in Canada maar de productie van de zonnepanelen vindt plaats in China. Er werken zo’n 13.000 mensen en behoort daarmee ook tot één van de grootste fabrikanten ter wereld. 

  • LG Solar 

LG Solar hanteert de meest strenge kwaliteitseisen van alle fabrikanten. Logischerwijs hangt er aan de panelen van deze Tier 1 producten dan ook het hoogste prijskaartje.

Het vooroordeel over Chinese producten gaat in dit geval dus niet op. Toch is het natuurlijk altijd mogelijk dat een paneel kapot gaat of niet voldoende meer rendeert. Dat kan de beste overkomen. In dat geval komen wij zelf langs om het te checken en waar nodig het paneel te vervangen. Geen moeilijke garantie-perikelen. Gewoon service!

 

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen