Zonnepanelen kopen als ondernemer?

Zonnepanelen kopen als ondernemer?

Bent u als ondernemer op zoek naar zakelijke zonnepanelen voor uw bedrijf of bedrijfspand? Ook voor zakelijke zonnepanelen bent u bij Roose & Roose aan het juiste adres.

Ontdek de voordelen en mogelijkheden:

U bent er vast van op de hoogte: in 2030 moet de CO2-uitstoot met maar liefst 50% verminderd zijn. Als ondernemer moet u dus duurzaam gaan ondernemen. Het laten installeren van zonnepanelen is een goede eerste stap: u bespaart onder andere vele euro’s én draagt bij aan een beter milieu. Wat komt er allemaal bij kijken wanneer u zonnepanelen aanschaft voor uw onderneming? Wij vertellen het u!

Fiscaal voordeel en subsidie

Als onderneming kunt u mogelijk gebruik maken van verschillende regelingen of subsidies voor de installatie van zonnepanelen. 

  • Energie Investeringsaftrek (EIA)
  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
  • Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE++)
  • Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)

Hoe lang de verschillende regelingen en subsidies nog van kracht blijven, is onduidelijk. Verwacht wordt wel dat subsidies fors teruglopen, zoals bij windenergie het geval was. Het kan dus slim zijn om nog op korte termijn gebruik te maken van de mogelijkheden.

Installatie leasen

Zakelijke klanten die die zonnepanelen laten plaatsen, kunnen tegen een vast bedrag per maand een installatie leasen. Wij werken daarvoor samen met banken en investeerders. Met de besparing en de subsidie betaalt u de aflossing. Geen geschikt dak? Ook daar hebben vinden we een oplossing voor. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van zonnepanelen? Vraag vrijblijvend een offerte aan. We bespreken dan samen uw situatie en geven u een eerlijk advies.

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen