Aanvragenstop

Aanvragenstop

14 april 2022

Aanvragenstop

Heeft u de afgelopen maand een aanvraag bij ons ingediend voor zonnepanelen? Dan wist u het al: we nemen even geen nieuwe aanvragen aan. Balen voor u én voor ons. We komen namelijk graag uw huis verduurzamen. Maar er zijn een aantal redenen waarom we een aanvragenstop hebben. Die leggen we u graag uit. 

Zelf energie opwekken is populair

Allereerst: er is gewoon heel veel vraag. Zonnepanelen zijn populair. Omdat ze duurzaam zijn, maar vooral ook omdat de energiekosten nu de pan uitrijzen. Gas en energie zijn duur. Zelf energie opwekken met zonnepanelen lijkt de oplossing. De terugverdientijd van zonnepanelen is de laatste tijd een stuk korter geworden. Eerst duurde het 7 jaar voordat je een dak vol panelen terug had verdiend, nu heb je dat al in 4 jaar. Daarom willen steeds meer mensen nú investeren in zonnepanelen.

Ons team is toe aan uitbreiding

Dat brengt ons meteen bij de tweede reden. We krijgen steeds meer aanvragen, maar ons team blijft even groot. Met z’n negenen werken we keihard om zoveel mogelijk mensen te helpen. Maar hoe hard we ook ons best doen, we zijn gewoon niet met genoeg. We hebben een tekort aan personeel.

Wereldwijd chiptekort

Maar er is nog iets aan de hand. Sinds corona heeft de hele wereld last van een tekort aan chips. Die chips zijn belangrijke onderdelen van omvormers en onze leveranciers hebben ze nodig. Dat er minder chips zijn, betekent dat wij langer moeten wachten totdat we de omvormers van de leverancier krijgen. En daardoor duurt het weer langer voordat de zonnepanelen bij u op het dak liggen. 

Is er een oplossing?

Door hoge vraag, personeelstekort en chiptekort kunnen wij nu dus niet alle aanvragen aannemen. Niks aan te doen. Of toch wel? Een van de problemen kunnen we misschien oplossen. Zoekt u bijvoorbeeld nog een uitdagende baan, of kent u iemand die op zoek is? Dan weet u ons te vinden!

Hoe lang gaat dit allemaal duren?

Dat weten we niet. Wij nemen in ieder geval tot 1 juni geen nieuwe aanvragen aan. Daarna kunt u weer een aanvraagformulier op de site invullen of ons bellen. Hopelijk hebben we tegen die tijd een stapel sollicitaties liggen en zijn er weer genoeg chips. Dan kunnen we die hoge vraag gewoon aan!

 

© Copyright Roose & Roose Gebouwd door Saam' uit Groningen